Sanna Kallur ställer sig bakom 100% ren hårdträning

Trefaldiga europamästaren och nuvarande världsrekordhållaren på 60 meter häck, Susanna Kallur, är nästa stora tunga profil att ta ställning för 100% Ren Hårdträning.

- Det är självklart för mig. Dopning är både dumt och farligt. Vill man ha en superkropp, eller vad det nu är som lockar, är det tålamod och hård träning som gäller. Om det finns okunskap därute så måste vi alla hjälpas åt att upplysa och prata om det, säger Sanna Kallur. 

Dopning uppmärksammas ofta inom idrotten, men problemet är desto större utanför sportens värld. Motionärer som tar anabola steroider är ett växande problem. Minst 40 000 svenska motionärer uppskattas idag ta förbjudna, muskelbyggande preparat i jakten på ”superkroppen”. Sannolikt betydligt fler, då mörkertalet är stort.

IMG_8904.jpeg

För att uppmärksamma detta samhällsproblem, fortsätter ”100% Ren Hårdträning” knyta upp ambassadörer inom elitidrott och motion. Sedan tidigare har bland andra simstjärnan Sarah Sjöström, Heidi Andersson och Björn Ferry tagit ställning mot dopning och FÖR "100% Ren Hårdträning". De följs nu alltså av trefaldiga europamästaren i häcklöpning, Sanna Kallur. 

- Det är viktigt att profiler som Sanna och Sarah Sjöström hjälper oss att nå ut med de här frågorna, för dopningen är ett betydligt större problem än vad många tror. För framför allt unga män är steroider en "quick fix” till superkroppen. Men det går att fixa en superkropp även på laglig väg. Sanna och Sarah, som vi nu lanserat senast, är ju bevis för det. Men det tar såklart tid, säger Johan Öhman, projektledare på 100% Ren Hårdträning.

För senaste info: följ oss även på sociala medier: 
@renhardtraning (instagram)
 www.facebook.com/renhardtraning (facebook)