Diplomering kan bygga gymmens varumärken

100% REN HÅRDTRÄNINGS PROJEKTLEDARE INFÖR HÖSTENS KAMPANJVECKA:

100% ren hårdträning växer och är idag starkare än någonsin.
Det är hög tid att också gymmen själva ser metoden som en affärsidé. I tider då dopningen ökar är det viktigare än någonsin att ta ställning och bygga sin image, inte bara under
kampanjveckan, anser Johan Öhman, projektledare på 100% ren hårdträning.

100% ren hårdträning är ett bevis för att det går att växa utan dopning.
Genom metodiskt och långsiktigt arbete har vi stadigt blivit starkare, och idag har vi över 600 diplomerade träningsanläggningar i 17 län.

Vårt arbetsnamn 100% Ren Hårdträning är egentligen en metod, som bygger på utbildning och samverkan mellan gym, polis, idrott och kommun.
En stor del av det förebyggande arbetet handlar också om att gymmen visar att man aktivt tar ställning, och kommunicerar antidopning.

Johan Öhman, projektledare på 100% ren ren hårdträning framhåller utbildningens positiva effekter, även ur ett affärsperspektiv.

Johan Öhman, projektledare på 100% ren ren hårdträning framhåller utbildningens positiva effekter, även ur ett affärsperspektiv.

Många gym är bra på detta. När jag reser runt i landet ser jag ofta 100% ren hårdtränings diplom i receptionen, och ute i träningslokalerna hänger affischer och annat profilmaterial från oss. Det är verkligen roligt att se!

Gymmen borde dock bli ännu bättre på att använda sin diplomering i marknadsföringssyfte. I tider som dessa, när utseendet är viktigare än någonsin och ”superkroppen” definieras som muskulös och deffad, så ökar användandet av dopning och andra olagliga eller hälsofarliga produkter.

Att då visa att man tar detta problem på allvar genom att vara ett diplomerat 100% gym, är att visa att man är en seriös träningsanläggning. Det sänder en signal att jag som förälder kan skicka mina tonåringar till gymmet med vetskapen om att personalen är välutbildad i dessa frågor och att det finns ett samarbete med polisen.

Ett bra tillfälle för gymmen att manifestera sitt ställningstagande är 100% ren hårdtränings ”kampanjvecka”. Den hålls traditionellt vecka 41 och i år är inget undantag.

Syftet med kampanjveckan är att sätta antidopnings-frågan på kartan och skapa en medvetenhet om problemet.

Årets kampanjvecka manar alla gym till att aktivt visa att de tar ställning mot dopning och uppmanar alla - både gymmen och dess medlemmar - att under hashtaggen #renhardtraning ta ställning för 100% ren träning, så att vi tillsammans lyfter problemet och främjar en hälsosam träningskultur.

Tränar du på ett av våra anslutna gym kommer du märka av kampanjen genom affischer, informationsmaterial, tävlingar eller andra aktiviteter.

Exakt vad som arrangeras bestämmer träningsanläggningarna själva. Det gym som arrangerar den bästa tävlingen/aktiviteten belönas med en antidopnings-föreläsning med någon av våra profiler eller ambassadörer.

Håll ögonen öppna och utmana gärna dig själv i ditt 100%-gyms aktivitet. Det handlar inte om prestation i första hand – utan deltagande och ställningstagande.
Eller varför inte puffa för vårt arbete på dina sociala medier?

Och om ditt gym inte är anslutet till 100% ren hårdträning, kan du helt enkelt stega ner till gymmet och kräva att de tar ställning mot dopning!

Läs mer om 100% ren hårdtränings kampanjvecka här.

Johan Öhman
Projektledare