Göteborg förstärker antidopnings-arbetet med hjälp av 100% ren hårdträning

100% ren hårdträning fortsätter att växa och vi är glada att träningsanläggningarna som ansluter sig till vårt närverk blir allt fler. 
I Göteborg diplomerades nyligen fem gym tillhörande kedjan Fitness24Seven.
Tidningen "Vårt Göteborg" uppmärksammade detta. Nedan ett litet utdrag ur texten. 
Hela artikeln finns att läsa här. 

Representanter för de fem nya diplomerade gymmen i Göteborg. Arbetet fortsätter och nya träningsanläggningar i staden kommer diplomeras under 2018/2019.

Representanter för de fem nya diplomerade gymmen i Göteborg. Arbetet fortsätter och nya träningsanläggningar i staden kommer diplomeras under 2018/2019.

"Fem av Göteborgs största gym-kedjor arbetar extra hårt för att göra sina träningsmiljöer dopningsfria. I samverkan med bland annat Göteborgs Stad och polisen diplomeras nu de första träningslokalerna med särskilt utbildad anti-dopningspersonal.

– Vi lever i en tid då det är viktigt för många att visa upp sin kropp. På gymmet finns alla kategorier av besökare, vilket gör det förebyggande arbetet extra viktigt just där. Och jag måste säga att gymmen gör ett fantastiskt jobb, de vill ha och brinner för en dopningsfri träningsmiljö, säger Jessica Andersson, utvecklingsledare på Social resursförvaltning.

Sedan tre år tillbaka arbetar en lokal samverkansgrupp för att förhindra och upptäcka dopning i träningslokalerna.

– Nu diplomerar vi de fem första av gym-kedjan Fitness24Seven träningsanläggningar. Också Fysiken, Friskis & Svettis och Kristinedals träningscenter har kommit väldigt långt i sitt arbete och jag tror att alla deras lokaler kommer att vara certifierade inom ett år. Kanske till och med ett halvår.

Alla diplomerade gym får material i form av affischer, informationsfoldrar och liknande att sätta upp i lokalerna.

– Gymmen är en mötesplats för vuxna, men har också blivit som en ungdomsgård för många unga mellan 13 och 18 år. Därför är det förebyggande arbetet extra viktigt. Många vet inte att de biverkningar du kan få av dopning ofta är permanenta, det hjälper inte att du slutar utan du har dem för resten av livet.


Göteborgs Stad och övriga samverkansparter och gymmen uppmärksammar också den nationella anti-dopningsveckan som infaller varje år under vecka 41. I år anordnas en grundutbildning i arbetsmetoden ”100 procent ren hårdträning” onsdagen 10 oktober och under hela veckan kommer de gym-kedjor som ingår i samverkansgruppen genom olika aktiviteter lyfta fram anti-dopningsarbetet på sina träningsanläggningar."

40321240_2107508425950403_1603879464230453248_n.jpg
Skärmavbild 2018-08-30 kl. 14.08.18.png