SVT:s "Aktuellt" uppmärksammar problemen med dopning

På tisdagkvällen var vår projektledare Johan Öhman inbjuden att medverka i "Aktuellt" i SVT med anledning av att problemet med dopning i Sverige uppmärksammades.
Förutom en intervju med Johan fick tittarna en inblick i dopningens vardag genom intervjuer med ungdomar som tränar på gym och en kille som dopade sig under många år och som var nära att mista livet när hjärtat stannade.

"Inslaget som föregick intervjun var bra. Det handlade om hur en vanlig svensk kille börjar med anabola steroider och vilka allvarliga konsekvenser det fick för honom. Även Dopingjouren medverkade i inslaget och berättade att många hör av sig till dem med frågor om biverkningar av anabola", berättar Johan, som kvällen till ära var iklädd finslips och kavaj. Han fortsätter:

Projektledare och programledare i samspråk om dopningsproblematiken i Sverige. Johan Öhman representerar Prodis och 100% ren hårdträning, en av få aktörer som  arbetar hårt för att stävja bruket och missbruket av steroider.

Projektledare och programledare i samspråk om dopningsproblematiken i Sverige. Johan Öhman representerar Prodis och 100% ren hårdträning, en av få aktörer som arbetar hårt för att stävja bruket och missbruket av steroider.

"Den här typen av inslag är mycket viktiga för att sätta frågan på agendan och på så sätt få allmänheten att förstå att dopning är ett stort och växande samhällsproblem. Folk måste förstå att det är helt vanliga killar som dopar sig och att de gör det av estetiska skäl. Rådande kroppsideal i kombination med en enorm tillgänglighet, snabb bekräftelse och en Quick-fix mentalitet gör att väldigt många använder anabola steroider.”

Länken till hela inslaget i Aktuellt, inklusive intervjun med Johan Öhman, hittar ni här.