2,8 miljoner till fortsatt antidopnings-arbete

Regeringen har beslutat att ge Folkhälsomyndigheten i uppdrag att fortsätta stödja STAD:s (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem) arbete mot dopning.
I detta ingår att samordna nätverket PRODIS (prevention av dopning i Sverige) samt vidareutveckla och sprida arbetsmetoden 100% Ren Hårdträning.

“Det dopningsförebyggande arbete som bedrivs över hela landet inom nätverket PRODIS bidrar aktivt till att motverka bruket. Det leder också till ökad kunskap om dopningens skadeverkningar i samhället”, säger socialminister Lena Hallengren.

Johanna Gripenberg, chef på STAD, som är den organisation som leder arbetet med 100% Ren Hårdträning.

Johanna Gripenberg, chef på STAD, som är den organisation som leder arbetet med 100% Ren Hårdträning.

Totalt ska 2,8 miljoner kronor fördelas till STAD under 2019.

“Vi på STAD är glada över att regeringen fortsätter att finansiera vårt viktiga dopningsförebyggande arbete. Det visar att regeringen förstår omfattningen och problemen kopplade till dopning i samhället. Vi ser fram emot att få vidareutveckla vårt arbete med 100% Ren Hårdträning och PRODIS”, säger Johanna Gripenberg, chef på STAD.

“Pengarna är välkomna och gör att vi kan jobba vidare med våra långsiktiga mål. Vi ser ju att problemet med dopning ökar och att det kryper längre ner i åldrarna. Regeringen vet det, och vi är tacksamma att de nu möjliggjort så att vi kan lägga in en växel till i det preventiva arbetet”, säger Johan Öhman, projektledare på PRODIS.

Hela pressmeddelandet från regeringen finns att läsa här.