Dopningen uppmärksammades i Public Service under Påskveckan.

Media fortsätter att uppmärksamma dopningen i samhället.
Under påskhelgen sändes dokumentären “Kärleken och steroiderna” i P4. Den finns även som podd.
Programmet handlar om Andreas som börjar dopa sig med anabola steroider för att bevisa för sin styvfar att han visst kan bli stor och stark. Med tiden tar steroiderna över Andreas liv och han glider allt längre bort från sin fru och sina barn.
Till slut tvingas han välja vilket liv han vill leva - och det är bråttom, eftersom bieffekterna sliter hårt på hans kropp.

Andreas Svensson tillsammans med hustrun Mia. Dokumentären ger en inblick i en dopares vardag och våndor och rekommenderas av oss på 100% Ren Hårdträning.

Andreas Svensson tillsammans med hustrun Mia. Dokumentären ger en inblick i en dopares vardag och våndor och rekommenderas av oss på 100% Ren Hårdträning.

På påskafton gjorde även SVT Nyheter (Rapport) ett inslag om dopning i kosttillskott. Reportaget är baserat på den studie Christine Helle, chef på Svensk Antidoping, gjort tillsammans med hennes norska kollegor. Hennes studie har vi uppmärksammat tidigare. Men bra att media hakar på.
Ni kan se inslaget här.

Från idrottens värld noterar vi att den förre olympiske och världsmästaren på 1 500 meter, kenyanen Asbel Kiprop, fortsätter att hävda att han är oskyldig till dopning trots att han har stängts av i fyra år.
29-åringen åkte fast i ett test under träning i november 2017 och stängdes av tillfälligt 2018.
Kiprops prov visade spår av bloddopningsmedlet Epo. 

Slutligen noterar vi att hockeylegendaren Börje Salming uttalat sig om dopningen inom ishockey i SVT:s nya dokumentär om ishockeyns historia:

- Det är klart att det har funnits i hockeyn, och säkert finns i dag, Jag tycker det är väldigt viktigt, att vi bygger på ungdomarna så att de vet exakt vad de ger sig in på. Jag har ju en dotter som är friidrottare. Vi pratar om att man måste vara försiktig när man tar någonting, till exempel när man dricker något. Det är likadant med hockey. Det finns många att ha koll på sig själv, och spelarna, säger Salming, som är övertygad om att hans egen sport har problem med dopning.

Skärmavbild 2019-04-23 kl. 22.41.25.png