Antidopnings-arbetet uppmärksammas återigen

Vi som arbetar med projektet 100% Ren Hårdträning tycker alltid det är bra när problematiken med dopning uppmärksammas i media. Ofta handlar rubriker om att dopningen ökar, vilket givetvis stärker oss i övertygelsen om att mer arbete behövs.

Men då och då är det också skönt att snubbla över artiklar som understryker att det arbete som görs runtom i landet verkligen har effekt.

Såhär skriver Motala och Vadstenas Tidning om vad Korpen i Motala erfarit av arbetet med 100% Ren Hårdträning:

Skärmavbild 2019-05-24 kl. 12.26.27.png

Bland annat säger verksamhetsansvariga Åsa Hjärtstrand:

"För oss är det här jätteviktigt" och “ Nya medlemmar informeras redan från start att dopningsbrott leder till avstängning. De får också veta att man på plats på gymmet kan komma att bli testad, via urinprov, av polisen eller en representant av Riksidrottsförbundet.”

Foto: MVT/Rita Furbring 

Foto: MVT/Rita Furbring 

Korpen i Motala har även tagit avstånd ifrån energidrycker. Det är inte förbjudet att medta dem i lokalerna, men någon försäljning sker inte. 

Från början, förklarar Åsa, handlade det mycket om att det krävdes kunskap om olika dryckers innehåll för att kunna sälja det. Då valde man istället bort det. 

Tipsa oss gärna när lokalmedia nära dig tar upp dopning eller arbetet mot dopning, Vi sprider gärna bra rapportering och goda exempel vidare: info@prodis.se