Krönika: Diplomering bygger gymmets varumärke

100% Ren Hårdträning växer och är idag starkare än någonsin. Det är hög tid att också gymmen själva ser metoden som en affärsidé. I tider då dopningen ökar är det viktigare än någonsin att ta ställning och bygga sin image anser Johan Öhman, före detta projektledare på 100% Ren Hårdträning.

100% Ren Hårdträning är ett bevis för att det går att växa utan dopning.
Genom metodiskt och långsiktigt arbete har vi stadigt blivit starkare, och idag har vi över 600 diplomerade träningsanläggningar i 17 län.

Johan Öhman var i flera år projektledare på PRODIS och en av de som var med och startade arbetet med 100% Ren Hårdträning. Idag arbetar han deltid med projektet på distans.

Johan Öhman var i flera år projektledare på PRODIS och en av de som var med och startade arbetet med 100% Ren Hårdträning. Idag arbetar han deltid med projektet på distans.

Vårt arbetsnamn 100% Ren Hårdträning är egentligen en metod, som bygger på utbildning och samverkan mellan gym, polis, idrott och kommun.
En stor del av det förebyggande arbetet handlar också om att gymmen visar att man aktivt tar ställning, och kommunicerar anti-dopning.

Många gym är bra på detta. När jag reser runt i landet ser jag ofta 100% Ren Hårdtränings diplom i receptionen, och ute i träningslokalerna hänger affischer och annat profilmaterial från oss. Det är verkligen roligt att se!

Gymmen borde dock bli ännu bättre på att använda sin diplomering i marknadsföringssyfte. I tider som dessa, när utseendet är viktigare än någonsin och ”superkroppen” definieras som muskulös och deffad, så ökar användandet av dopning och andra olagliga eller hälsofarliga produkter.
Att då visa att man tar detta problem på allvar genom att vara ett diplomerat 100% gym, är att visa att man är en seriös träningsanläggning. Det sänder en signal att jag som förälder kan skicka mina tonåringar till gymmet med vetskapen om att personalen är välutbildad i dessa frågor och att det finns ett samarbete med polisen.

Ett bra exempel på detta är  100% Ren Hårdtränings ”kampanjvecka”. Den hålls traditionellt vecka 41 och i år är inget undantag.

Syftet med kampanjveckan är varje år att sätta antidopnings-frågan på kartan och skapa en medvetenhet om problemet. Detta gjordes i år med bravur. Gensvaret på förra årets kampanjvecka var fantastiskt. Och det är gymmens förtjänst!


Johan Öhman
Fd Projektledare

Ps. är ditt gym inte är anslutet till 100% Ren Hårdträning, kan du helt enkelt stega ner till gymmet och kräva att de tar ställning mot dopning!