arne.png

“Okunskap eller ovilja?
Kanske en olycklig kombination… “

ARNE LJUNGQVIST OM DEN SVENSKA HÅLLNINGEN SOM KAN KOSTA ETT VINTER-OS

Kan drömmen om ett vinter-OS i Stockholm falla på svensk idrotts ovilja till förändring i antidopnings-frågan?
Ja, menar Professor Arne Ljungqvist.
När Wada sannolikt uppdaterar sina regler i början av 2019, och skärper kraven på medlemsländernas antidopnings-organisationer, håller Sverige inte måttet.
Det kan i sin tur innebära stora konsekvenser för svensk idrott. I förlängningen riskerar Sverige inte bara diskvalificeras från att arrangera internationella tävlingar - svenska idrottare kan även stoppas från att tävla utomlands.
Ljungqvist är hård i sin kritik, och målar upp ett mycket mörkt, tänkbart scenario, om inte Sverige snabbt ändrar sin inställning och tänker om.


IMG_0583.JPG

“Det skulle komma en death squad - det var obehagligt!”


Podden har bytt namn till "Dopningspodden" och är numer ett samarbete mellan 100% ren hårdträning och Pure For Sure. I detta avsnittet möter ni olympiske mästaren i skidskytte, Sebastian Samuelsson, som är en stark och engagerad röst i dopningsdebatten.
Sebastian berättar bland annat om de hot han fått för att han tagit ställning i dopningsfrågan och om hur Wolfgang Pichlers bakgrund påverkar det svenska förtroendet i debatten.


IMG_0468.JPG

“Mår illa av att Ryssland ska tillbaka”

I en bil i Valdemarsvik diskuterar Johan Öhman och Jonas Karlsson aktuella (och mindre aktuella) frågor om dopning och fusk.
Denna gång handlar det en hel del om turbulensen inom Wada, och hur Sverige förhåller sig till vad som sker inom anti dopnings-rörelsen.
”Jag tycker kanske Sverige sitter på väl höga hästar”, säger Johan Öhman


Skärmavbild 2018-10-13 kl. 19.53.47.png

Är det riskfyllt att dricka Nocco

Är det riskfyllt att dricka Nocco eller ta proteinpulver? Vem söker sig till en dopningsmottagning?
Kan vi påverka vår samtids kroppshets och skeva kroppsideal?
Podden denna vecka är en panel med Åsa Säfström (Dopningsmottagningen), Daniel Alsarve (sakkunnig i jämställdhet), Erik Hellmén (sakkunnig nutrition) och trotjänaren Johan Öhman (expert dopnigsfrågor).


IMG_0074.JPG

Gäst i podden denna vecka är Moa Hjelmer, en av 100% ren hårdtränings ambassadörer, samt en av svensk friidrotts lysande stjärnor de senaste tio åren.
I podden pratar 28-åringen om dopning inom friidrotten; hur hon, likt Meraf Bahta, missat att vara på plats för dopningstest mer än en gång och om fallgroparna med systemet. Moa berättar också om sitt engagemang kring kroppsexponering och om hur hon med tiden ändrat synen på sin egen kropp.


d58fcc0c-8024-42f6-aad0-207ac1943187.png

Borde dopningen släppas fri?

AVSNITT 7:
100% ren podd med Johan och Jonas är tillbaka efter sommarvilan. Den här gången handlar det om lyssnarfrågor. Frågorna handlar bland annat om fallet Meraf Bahta och om huruvida dopningen borde släppas fri. Lyssna gärna på spelaren nedan, eller där poddar finns.

robbildny.jpg

I huvudet på en steroidanvändare

AVSNITT 6:
Han dopade i sig systematiskt i över 20 år för att bli störst och starkast; farlig och fruktad.
Det här är berättelsen om Robban Blad. Och om ett liv med dopning droger och kriminalitet, som pendlat mellan himmel och helvete.


På 100% Ren Hårdträning jobbar vi mot dopning med utbildning och information. I det arbetet är det viktigt att belysa alla sidor av dopningsproblematiken.


supplements-stack.jpg

"En jävla skillnad på kosttillskott och kosttillskott"

AVSNITT 5
Marknaden för kosttillskott har exploderat under 2000-talet. Det säljs piller och pulver och geler och drycker i Sverige för miljarder.
Men vilka behov har vi egentligen? Finns det bra kosttillskott eller är vi offer för en aggressiv marknadsföring?
I detta avsnitt varnar Johan Öhman för vilka grupper av tillskott som man bör se upp med - och som kan vara både förbjudna och farliga.

ninja-programming.jpg

När Mårten Nylén blev ninja

AVSNITT 4:
Johan och Jonas samtalar om grannsämja, kroppsideal, kosttillskottsbutiker som säljer dopningsmedel, och om en intressant artikel serie som inte handlar om Mårten Nylén som ninja.


Skärmavbild 2018-05-13 kl. 10.13.03.png

"One week of gnäll"

AVSNITT 3.
Riskerar trendiga träningsmetoder locka folk att dopa sig? Vad gör de som vill ha superkroppen snabbt, men inte har råd med dyra PT:s och megametoder?
Johan lackar ur på hypen kring träningsmetoden "16 weeks of hell" medan softar runt på spa och Jonas testar spinning för första gången.
(foto: Stefan Schwarz Instagram)

caster.jpg

"Beställ idag - gå ner i vikt idag"

AVSNITT 2.
Johan kämpar med ljudet på Skype och Jonas går igenom sina krämpor. Men framför allt mycket snack om kroppsfixeringen nu när beachsäsongen närmar sig.
Dessutom en djupdykning i fallet Caster Semenya och Lionel Messi.

P4057288.jpg

"Fuskare är vi allihopa"

Premiäravsnittet!
100% Ren Podd gör sitt första trevande avstamp i poddvärlden. Sportjournalisten Jonas Karlsson och dopningsexperten Johan Öhman myser kring allt som rör dopning, gråzoner, fusk och annat fuffens.
I första avsnittet erkänner de bland annat sina synder och diskuterar den dopade Sirius-målvakten Joshua Wicks.