TIPS PÅ TÄVLINGAR TILL KAMPANJVECKAN 2019

BURPEES
Tävlingen går ut på att göra så många burpees som möjligt på två minuter. Någon ur personalen tar tid och ser till att övningen
utförs på ett korrekt sätt.
Utförande: Övningen inleds stående med raka knäleder och rak höft. Böj dig nedåt och sätt händerna så nära dina fötter som möjligt. Hoppa bakåt med benen till ett utsträckt läge. Bröstet skall ned och röra marken. Hoppa sedan tillbaka med benen så nära dina händer du kan och hoppa upp till utgångsläget.

bp.jpg

 

JÄGARVILA
En tuff övning som är utmanande för såväl benens muskulatur som psyket. Tävlingen går ut på att stå så länge som möjligt i jägarvila. Någon ur personalen tar tid och ser till att övningen utförs på ett korrekt sätt.
Utförande: Ställ dig med ryggen emot en vägg. Sätt dig sedan ner med knäna i 90 graders vinkel, som om du skulle sitta på en imaginär stol. Stå så länge som möjligt utan att ändra position.

473417536-612x612.jpg

 

KLASSISKA CHINS
Här handlar det om att göra så många chins som möjligt. Någon ur personalen räknar antal repetitioner och ser till att övningen utförs på ett korrekt sätt.
Utförande: Häng raklång och häv dig upp. Se till att vara rak i bottenläget och att hakan når över räcket i toppläget.

Pull-Ups.jpg

 

PLANKAN
Tävlingen går ut på att stå i plank-position så länge som möjligt. Någon ur personalen tar tid och ser till att övningen utförs på ett korrekt sätt.
Utförande: Klassisk plank-position så lång tid som möjligt.

forearm-plank.png

 

QUIZ
Vårt Anti dopnings-Quiz med facit finns att ladda ner här.