Fantastisk respons under Uppmärksamhetsveckan

Det är onsdag, mitt i Uppmärksamhetsveckan och fortsatt ser vi ett imponerande gensvar. En av parollerna har varit “Tillsammans mot dopning” och det känns verkligen som att det finns en gemensam kraft och vilja att arbeta mot problemet.

Madeleine Carlman är nationell samordnare för metoden 100% Ren Hårdträning.

- Jag hade stora förhoppningar inför årets Uppmärksamhetsvecka, men jag hade inte kunnat föreställa mig detta otroliga engagemang som gym, kommuner och län visar upp runtom i hela Sverige, säger Madeleine Carlman, nationell samordnare för metoden 100% Ren Hårdträning på STAD.

Årets utmaning, samarbetsövningar, har verkligen landat väl och det poppar upp nya kreativa bidrag hela tiden på sociala medier under taggen #renhårdträning. Vi håller såklart koll och lovar att lotta ut fina priser när veckan är över, så fortsätt utmana varandra - och er själva.

Vi ser gott om andra aktiviteter också, bland annat lokala utmaningar av olika slag och föreläsningar. Några av våra ambassadörer har varit runt i landet och pratat dopning.
Peter Rung, en av 100% Ren Hårdtränings ambassadörer, besökte Visby och föreläste om dopningen kopplat till maskulinitet, manlighet och våld och Jonas Karlsson har varit i Västsverige och haft dubbla föreläsningar i såväl Uddevalla som Trollhättan under tisdagen och onsdagen. Även medialt visas intresse för hur träningsanläggningar och samordnare arbetar förebyggande med dopningsfrågan.

Vi uppmanar er att kontakta lokala medier för att sprida kunskap och visa upp er arbete. Än finns tid. Det är ett bra sätt att belysa att dopningen är ett problem och att det preventiva arbetet är viktigt.

Två exempel på när det förebyggande arbetet fått uppmärksamhet i media. Även Sveriges Radio Väst hade ett längre inslag om dopning under onsdagen med ANDTS-samordnaren Unni Norén och 100% Ren Hårdtränings utbildare och ambassadör Jonas Karlsson.

Uppmärksamhetsveckan fortsätter och från centralt håll hoppas Madeleine Carlman att engagemanget består.
- Vi visste att årets tema skulle sticka ut jämfört med tidigare år, men det var samtidigt viktigt för oss att våga lyfta dopningen som ett samhällsproblem, då det känns mer relevant än någonsin. Responsen har varit fantastisk! Alla ni som är aktiva under Uppmärksamhetsveckan gör ett oerhört värdefullt jobb i att lyfta upp dopningsfrågan på agendan – så ett stort tack till er alla.

Föregående
Föregående

Angående synpunkter på budskap under Uppmärksamhetsveckan