Polisen fortsatt aktiv i antidopningsarbetet

Vi har tidigare skrivit om att Polisen i Hudiksvall börjat arbeta mer aktivt mot dopning. I början av januari gjordes nya insatser och även denna gång upprättades anmälningar gällande misstanke om dopingbrott.

Enligt Polisens hemsida kontrollerades ett flertal personer. Dels genom kontroller på gym, dels via husrannsakningar och precis som vid tillslaget i december så misstänks nu tre personer (samtliga män) för bruk av dopingpreparat. Två av dem misstänks även för innehav av dopingpreparat.

Sebastian Frick, Polisen i Hälsingland.

Arbetet mot dopingbrott i Hudiksvall sker som ett led i Polisens arbete mot våldsbrott i nära relation, våldsbrott i offentlig miljö samt försvårande avseende ekonomisk vinning för den organiserade brottsligheten. Utredningar kring dopningsbrott ger ofta upphov till nya misstankar och det finns skäl att tro att Polisen i området kommer fortsätta vara aktiva.

”Vi fortsätter att planera för liknande insatser och ju mer som framkommer i förundersökningar, desto mer motiveras vi att fortsätta”, säger Sebastian Frick, gruppchef över områdespoliserna i Hälsingland.

***

Längre norrut, på andra sidan länsgränsen, gjorde Polisen i Härnösand ett oväntat fynd vid en husrannsakan hos en man i de övre tonåren. Man var egentligen där i ett annat ärende men fann bland annat flera tomma förpackningar av vad som misstänks ha innehållit dopningspreparat.
”Av mannens storlek att döma samt de tomma förpackningarna har vi misstankar att han brukat anabola steroider. Genom ett blodprov hoppas vi få ett svar, säger förundersöknigsledaren Anna Kudrocova till Tidningen Ångermanland.

***

Artikel ur Helsingborgs Dagblad 28/12 -23


Även på andra platser fortsätter polisen vara aktiv och samarbeta med gym för att hitta dopning. I skånska Höganäs, norr om Helsingborg, misstänks en person för dopningsbrott i samband med att områdespolisen genomförde en riktad insats på ett gym i Kullabygden. Detta enligt en artikel i Helsingborgs Dagblad.
- Vi har en person som är misstänkt för dopningsbrott efter kontrollen som gjordes, säger Helen Alexandersson som är lokalområdespolisens gruppchef.
Enligt henne är kontrollen resultatet av ett gott samarbete mellan polisen och gymmet där brottet skedde. Hon poängterar att de som driver verksamheten inte misstänks för något brott:
”De samverkar med polisen för att få bort anabola steroider”, säger Alexandersson och låter hälsa att fler kontroller på gym i kommunen är att vänta.

Föregående
Föregående

Falköpings lokala ambassadörer - lyckad satsning som fortsätter

Nästa
Nästa

Nyhetssvepet december: Om ett stort dopingbeslag i Västsverige och när steroiderna var med i julkalendern