Antidopningsdagen - bra tillfälle att visa upp gymmets arbete och sätta dopningen på kartan

Den 19 mars är det Antidopningsdagen. Dagen är en temadag som är tänkt som ett komplement till Uppmärksamhetsveckan, som ju traditionellt är vecka 41.

Under Antidopningsdagen anordnas bland annat ett kostnadsfritt webbinarium om dopning som är öppet för vem som helst.

Dagen är också ett bra tillfälle för våra diplomerade gym att visa upp sitt antidopningsarbete och medverka till att sätta problemen med dopning på kartan - internt och externt.

Mall för pressutskick finns att ladda ner.

Hur detta görs är upp till er fantasi och ambition. Antidopningsdagen kommer inte med några krav och att göra aktiviteter är valfritt.
Från förra året vet vi att det anordnades föreläsningar, utmaningar och tipspromenader för medlemmarna.

Vi vill här passa på att tipsa om sätt att visa upp träningsanläggningens
arbete mot dopning: tipsa media!

Att bjuda in en tidning eller annat mediebolag (radio/tv) till träningsanläggningen är ett bra sätt att dels uppmärksamma dopningsproblemet, dels visa upp träningsanläggningen utåt som
en seriös aktör. En win-win.

Att bjuda in media behöver inte vara komplicerat.
För att hjälpa träningsanläggningarna med detta har vi tagit fram en mall
för ett pressutskick som finns att ladda ner här.

Några korta tips:

  • Det finns såklart inga garantier för att media verkligen nappar på inbjudan, men om ni beskriver varför det är viktigt att lyfta ämnet så borde chansen vara stor att någon vill rapportera om det.

  • Ju tydligare ni kan beskriva varför just ert gym och antidopningsarbete borde uppmärksammas, desto större chans att få positiv respons.

  • Ta reda på e-postadresser till era lokala mediabolag. Ofta finns fliken “tipsa oss” eller “kontakta redaktionen”. på mediabolagens hemsidor. Det är bra vägar att börja. Ni kan såklart också ringa till en redaktion och tipsa.

  • Vet ni någon reporter som är intresserad av ämnet eller som rapporterat om dopningen tidigare så kontakta även den personen direkt.

  • Gå ut brett. Tipsa lokala dagstidningar, veckotidningar, lokalradio eller lokala tv-stationer. Ju fler ni kontaktar desto större chans att någon nappar.

Ta chansen att berätta om hur och varför ni arbetar mot dopningen på er träningsanläggning. Lyft gärna frågor om dopning, kosttillskott, skeva kroppsideal mm. Att kommunicera antidopning utåt är en viktig del i 100% Ren Hårdträning och ett bra sätt marknadsföra träningsanläggningen.

Lycka till!

Föregående
Föregående

Studie: kriminalitet, aggressivitet och självmord vanligare hos AAS-användare med diagnoser

Nästa
Nästa

Så påverkar AAS mäns fertilitet