Två misstänkta efter insats i södra Stockholm

Polisen fortsätter vara aktiv i arbete mot dopning. I lokalpolisområde Haninge/Nynäshamn har man den senaste veckan kontrollerat användandet utav otillåtna dopningspreparat på träningsanläggningar. Arbetet genomfördes både civilt och uniformerat. Under insatsen passade polisen även på att informera om metoden 100% Ren Hårdträning.

Under två dagar genomförde polisen en insats i lokalpolisområde Haninge/Nynäs Genrebilder.

Områdespolis Joakim Gerdin var med under insatsen. Han berättar att insatsen genomfördes under två dagar och att ett tiotal gym besöktes. Syftet var att förebygga brott, lagföra och störa ut profilerade individer.

“Första dagen var vi civila och arbetade med att dolt profilera på gymmen för att bygga upp misstankar på eget bruk och innehav. Den andra dagen besökte vi gymmen uniformerat för att profilera ut individer för kontroll, störa kriminell verksamhet i gymmiljön och få dem att känna att det är försvårande att verka där polisen arbetar”, berättar Joakim Gerdin och tillägger att en del av insatsen också gick ut på att se så att träningsanläggningarna lever upp till kraven som ställs på diplomerade gym.

“Vi förde även samtal med platschefer på gymmen om samarbetet i 100% Ren Hårdträning och kontrollerade att anslutna gym har affischer och/eller visar att de är certifierade i 100% ren hårdträning.”

Hur blev utfallet av insatsen?
”Två personer misstänks för ringa dopningsbrott, eget bruk, varav en person även blev misstänkt för ringa dopningsbrott, innehav, efter en husrannsakan där det anträffades otillåtna dopningspreparat som beslagtogs.”

Våra besök och insatser uppskattas av såväl personalen som de som tränar på gymmen.”
— Joakim Gerdin, områdespolis

Vad kan du säga om bemötandet ute på gymmen när ni kommer?
”Vi anser att vi har ett bra samarbete med gymmen i vårt lokalpolisområde och att våra besök och insatser uppskattas av såväl personalen som de som tränar på gymmen.”

Skulle du säga att det var en lyckad insats?
“Från vårt håll blev det en lyckad insats. Dels för att två personer kom att misstänkas för brott där det i ena fallet anträffades en del otillåtna dopningspreparat efter en husrannsakan. Men också för att vi får ett bra samarbete med gymmen och att polisen syns där allmänheten ska känna sig trygg. Vi arbetar för att främja en dopningsfri träningsmiljö och gymmen ska inte vara en frizon för kriminell verksamhet”, säger Joakim Gerdin och avslutar med att betona att polisen avser fortsätta utföra täta besök och nya insatser på de gym i lokalpolisområde Haningen/Nynäshamn. 

Föregående
Föregående

Milstolpe nådd: över 1000 poliser har utbildats i antidopning

Nästa
Nästa

“Jag tror dom haft otur när dom tänkt”